Wat is ATEXB?

Vanaf 1 juli 2003 moeten organisaties in de EU waar explosiegevaar bestaat voldoen aan de nieuwe ATEX 153-richtlijn (richtlijn 1999/92/EG). Een andere richtlijn is de ATEX 114-richtlijn (richtlijn 2014/34/EU), deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is.

Je kunt ervoor kiezen om na je gevolgde opleiding een theorie examen te doen via De Cursusmakelaar. De Cursusmakelaar organiseert regelmatig examens waarvoor je je individueel kunt inschrijven. Via onderstaande button kunt u heel eenvoudig uw examen zoeken en bestellen. Let wel de inschrijving voor een examen sluit 2 weken voor de datum van het examen. Als je aan de diploma voorwaarden voldoet, ontvang je een Attestation (het bewijs dat u geslaagd bent voor het theorie-examen) van DEKRA. Dit bewijs is 3 jaar geldig.

IECEx 05 Persoonscertificaat

Wil je ook internationaal kunnen werken dan kun je met een persoonscertificaat, dat voldoet aan het internationale IECEx 05 certificatieschema, over de gehele wereld bij bedrijven die dit certificatieschema hebben aanvaard aantonen dat je over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag een DEKRA Attestation nodig en een ‘evidence file’ (document waarin je werkgever je werkervaring vastlegt).